zaterdag 22 december 2007

Het Mysterie

.

De kerstdagen naderen. Nooit zijn er zoveel pinpastransacties geweest als de zaterdag voor Kerst. Waar ging het allemaal over? Het Feest van het Licht, dat ons de kerstlichtjes bezorgde, of de geboorte van Christus, al weer zo lang geleden.

Ik hou het maar op het Mysterie wat vanochtend voelbaar was in het nabije Schollebos, dat betoverd was door een laag poedersuiker, dat ijl beschenen werd door een zon die nog moest doorbreken. Adembenemend was het en de mensen wisten het. Zij kwamen in grote getale met hun digitale camera’s aanrennen. Maar ze waren stil. In ontzag voor die schitterende natuur, die ze even uit hun kooplust haalde en hen even het Mysterie deed ervaren.

Het Mysterie van onze Aanwezigheid. De onbeantwoorde en onbeantwoordbare vraag wie wij zijn en waar toe. Wij zijn er. Maar er blijft ook het mysterie van al diegenen die dit jaar voorgoed uit ons zicht zijn verdwenen.
Wij weten van ons aanwezig zijn. Wij zijn het Mysterie zelf, want wij hebben weet van het Mysterie. Maar het Mysterie laat zich nooit zien, trouw zijnde aan Zijn Eigen Aard.

Ik wens u allen een gezegend Kerstfeest en een Liefdevol Nieuwjaar toe.

Rob



Foto's Schollebos 22-12-2007 © Rob Ek, 2007

1 opmerking:

  1. Robje mocht dat je niet altijd al deelachtig zijn dan ook voor jou de wens dat de komende feestdagen zich in een alom aanwezig weekhartig- en liefdevolle verbondenheid mag voltrekken.

    Ja prachtig die takken bezwangerd van de rijp.

    BeantwoordenVerwijderen