vrijdag 9 juni 2006

De Blijde Boodschap


Wat echt door en door begrepen moet worden is dat zelfrealisatie niets te maken heeft met een persoon, die zijn lijden wil trancenderen.

Het gaat er om dat het zich achter de persoon bevindende stille Gewaarzijn wordt herkend als zijnde het Eerste Levens Beginsel. Thou are That! Gij bent Dat. Het weten dat je bestaat is dus al het Weten van het Zijn. Zo dicht bij is het. Zoals gezegd wordt door de Ouden: "Het is dichter bij je dan jouw ademhaling.....".

Het gaat om de realisatie dat je geen eenzame, afgescheiden sterfelijke persoon bent, maar dat jouw levensbeginsel het alomvattende Zijn is, waar een toneelfiguur in verschijnt via de welke een 'leven' wordt geleefd. Die toneelfiguur ontmoet andere toneelfiguren die exact het Zelfde Kennen zijn. Het is het eeuwenoude spel van Leela. God die met zich zelf speelt, om....???????? Misschien om bewustzijn te ervaren. Wie weet? Het gaat allemaal buiten de woorden. God denkt niet, dus we zullen het nooit weten.

Je moet als mens jouw hoofdpersoon opgeven teneinde het Al te worden (of liever het Al -als jou- te herkennen*), dat je al die tijd (al voor jouw geboorte) toch al was.......

Dus wat je ook overkomt, het overkomt Jou niet. Het Zien is onkwetsbaar.

Ja, dit is dus boodschap, die toch niet zo lekker valt uit te leggen op verjaardagen waar het alleen over voetballen gaat......

De Blijde Boodschap dus,

Mooi toch?


*) herkennen is dus opnieuw Kennen. Je wist het al, maar het was even vergeten....

1 opmerking:

  1. erg goed uitgelegd, ik ga nog even doorlezen maar dank je (euh wie is nu wie ?) nu al voor je inzet. Al ben ik het zelf die het geschreven heeft... (leuk he advaida grappen).

    Zonder dollen, dank dat je in Het nederlands dit opschrijftr, ik ben al maanden aan het worstelen met nisargadatta en ramana, jaxon bear etc. etc.
    De theorie snappen is 1 maar toepassen is een ander. Vanuit het besef proberen te leven, het denken (ik noem dat tegenwoordig hersen geouwehoer) een beetje te laten en zoveel mogelijk vanuit stilte doen. Nou eerst lezen voordat ik alles spui.. Dank dank dank

    BeantwoordenVerwijderen