zaterdag 2 september 2006

Onzin


Eigenlijk is deze Blog onzin, evenals die rijen boeken, periodieken, satsangs, retraites etc.

Je bent de Waarheid, en de Waarheid kan zichzelf niet kennen. Dus er valt niets te zoeken. De Waarheid zou uit zichzelf moeten treden om zichzelf te bezien. Ogenschijnlijk lijkt de mens die tijdelijke afsplitsing, maar ons wezen ìs de vormloze Waarheid zelf. Wat Nu is, is alles wat er is. Er is geen instantie die daar 'achter' een geheimzinnig spel speelt.

Er is dus geen zoeker die iets kan doen, er is geen leraar die ook maar iets kan overdragen, er is geen hogere staat om te bereiken.

Doorslaggevend is enkel de beweging Nu van de Waarheid zelf, waarbij wij ons moeten realiseren dat de Waarheid onkenbaar is, niet als 'Ding' te observeren valt en niet met woorden te vatten is. Er is niemand die de Waarheid kan verleiden of opjutten.

Wij zitten ingeklemd tussen de onkenbaarheid van ons eigen Zijn en de onbeheersbaarheid van het duale leven, dat zich voor onze zintuigen Nu ontrolt. Er is geen Wij.

Er is alleen maar Zien.

Foto: © by vitorgroba

1 opmerking:

  1. "Doorslaggevend is enkel de beweging Nu van de Waarheid zelf, waarbij wij ons moeten realiseren dat de Waarheid onkenbaar is, niet als 'Ding' te observeren valt en niet met woorden te vatten is. Er is niemand die de Waarheid kan verleiden of opjutten."


    Als meer mensen bewust worden dat de waarheid niet te vangen is in woorden dan houd het ruzie maken om de waarheid ook op.
    Geen religieuze oorlogen meer.

    BeantwoordenVerwijderen