donderdag 31 augustus 2006

Zijn!


Eigenlijk is het zo simpel:

Stop het investeren in 'doen': in denken, in willen, in hopen, in terugzien, in zoeken wat ooit iets moet opleveren dat beter is dan nu.........er is alleen Nu. Met alles wat daar in is.

Besluit om te 'Zijn'

Geen identificatie met een gekoesterd of verworpen zelfbeeld, geen gehechtheid aan een oordeel van de buitenwereld gekoppeld aan jouw naam, geen vasthouden aan een benauwd zelfcentrum, geen verantwoording voor wie je denkt te zijn..... Laat alle denken over jouzelf vallen. Leef!

Open aanwezig zijn in wat zich dan ook aan dient.


Foto:© nocturama@arte-redes.com

4 opmerkingen:

  1. Ja, inderdaad amen....

    Wat door en door begrepen moet worden dat heel die zoektocht totaal niets te maken heeft met de persoon, en de persoon ook geen directe voordelen zal opleveren.

    Zelfs dat laatste element sluipt nog teveel in de verhalen van Sailor Bob en een Gilbert Schultz.

    Dus al denkend en redenerend blijft de persoon in de werkingssfeer van het tijdelijke. Het denken kan je alleen tot de grens van zijn eigen mogelijkheden brengen. Daarna is er niets meer te doen, anders dan domweg te zijn. Er is immers geen weg waar langs het tijdelijke het Tijdloze kan bereiken. Hte beperkte kan het Oneindige niet bereiken. Het gevolg kan zijn Oorzaak niet doorgronden, laat staan voor zijn karretje te spannen. De Weg is juist omgekeerd. De persoon is object van het Kennen en het initiatief kan derhalve nooit van de persoon uit gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wordt geleefd

    Ik wordt gedaan

    Ik ben die Ben

    BeantwoordenVerwijderen