vrijdag 16 mei 2008

Vragen en antwoorden.


In de meeste vragen die ik via de mail krijg gaat het over het hoe van het zien of het wat om te doen. De vragenstellers maken dan nog steeds onderscheid. Ik ook.... door de vragen te beantwoorden.

In Wezen (dus niet als bedacht principe, maar als Werkelijkheid) is alles Een. Er is derhalve niets afzonderlijks dat iets anders als apart (als anders, als afgescheiden of als méér of als minder) waar-neemt (=voor waar aanneemt).

Zien=Zijn. Dat is Alles. Er is niets binnen of buiten dat Alles.

Er is niet iemand die ziet of is. Alles is zich-zelf. Dus ook de illusie is geen illusie. Het is wat Nu is en wat blijft ben jezelf. Er is maar één Zelf, en dat is 'niet-iets'.

Zien=Bewustzijn en wat gezien wordt is ook Bewustzijn. Maar er wordt niet-iets gezien. Zien is één Beweging, één ongescheiden feit.
Er valt dus ook niets te kennen als je-Zelf, want je bent on-onderbroken Dat altijd. "Voor Abraham was, ben ik", zei Jezus dus ook. Ben zei hij, en niet was....

Om bewustzijn te vinden is bewustzijn nodig. Het zoekt zichzelf. Zegt men. Maar het onderscheiden van 'iets' of 'iemand' die kijkt of zoekt, is slechts een foutieve gedachte. Heel de zoektocht is dus feitelijk onzin.

Er zit niets achter of in het zien. Het is allemaal -ongescheiden- Dat.
Het zijn allemaal maar armzalige woorden voor iets wat niet uit te drukken valt in woorden.

3 opmerkingen:

  1. Zien is één Beweging, één ongescheiden feit...
    Wat ben je toch een virtuoos ook hé in het beschrijven.

    (je vorige inzending ook erg boeiend)

    In essentie geeft vrijwel niks reden tot reageren vandaar deze blijk van waardering.

    Groets,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Food for thought ! bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. maar ok het gaat zoals het is,maar als je terug kijkt naar je leven ,zijn er dan dingen voor je vastgelegd,met een lotsbestemming.

    veel liefs daniella

    BeantwoordenVerwijderen